Anni-Julia

Creative ProfessionalLuova suunnittelija:
AD, kuvittaja ja graafikko


Nimeni on Anni-Julia ja olen freelancer ja luova suunnittelija (Creative Professional). Olen mm. myös AD, kuvittaja, graafikko ja animaattori. Kymmenen vuotisen freelancer-urani aikana olen saanut työskennellä eri alojen ammattilaisten kanssa ja oppinut soveltamaan opittua tietotaitoa nykyisiin projekteihin.

Nykypäivänä asiakas toivoo, että projektin pystyy tilaamaan alusta loppuun samalta tekijältä. Vuosien saatossa minusta on muovautunut alan moniosaaja ja pystyn itsenäisesti tuottamaan asiakkaille suurempiakin kokonaisuuksia. On kyseessä sitten visuaalinen identiteetti, mainoskampanja, julkinen muraali tai vaikka inforgraafinen strategiakuvistus, on tärkeä ymmärtää projektin ydin ja kertoa tarina visuaalisin keinoin ilman turhia koristeita.

Kouluttaudun erilaisten online-kurssien avulla pysyäkseni alati muuttuvat digitaalisen maailman mukana. Tämä auttaa minua luomaan ajatonta ja esteettisesti kauniita kokonaisuuksia asiakkaalle.


Kuvitus pääosassa

Sanotaan, että kuva kertoo tuhat sanaa. Olen aina ollut kiinnostunut kuvasta ja kuvituksesta ja näiden toteuttamisesta eri tekniikoin. Saatan inspiroitua jostain yksittäisestä asiasta ja kokeilla toteutusta uudella tekniikalla. Lopullisen tuotoksen yllätyksellisyys ruokkii mielikuvitustani, joka taas auttaa minua olemaan rohkeampi visuaalinen suunnittelija rikkomalla rajoja.

Teen asiakkaan näköistä kuvitusta, joka tekee projektista ainutlaatuisen. Ei ole väliä onko kyseessä perinteinen tekniikka tai digitaalinen kuvitus, aina löytyy uusi keino luoda persoonallinen ja raikas kuvituskokonaisuus.


Graafinen suunnittelu & art direction


Graafinen suunnittelu ja kuvitus ovat molemmat yhtä tärkeitä seikkoja omassa työnkuvassa. Kun pätevyyttä löytyy molemmista osa-alueista, isompienkin kokonaisuuksien tuottaminen on mahdollista ilman erillisiä apukäsiä. Tämä on yksi suurimmista valttikorteista mitä voin asiakkaalleni tarjota: monipuolista kuvitusta ja laadukasta graafista suunnittelua, mutta myös luovaa johtajuutta tekemään visuaalisesti ratkaisevia päätöksiä.

Kuvitus ja sen monipuolisuus


Kuvitusta ei ole välttämätöntä käyttää yrityksen ilmeessä, mutta on hyvin arvokas apuväline yrityksen tarinaa kerrottaessa. Kun kuvitus on toteutettu yrityksen muun ilmeen kanssa yhteen, muodostuu eheä kokonaisuus, jonka avulla yrityksen arvot ja strategia välittyy entistä paremmin asiakkaalle. Sekä digitaalinen kuvitus, että perinteisin keinoin työstetty kuvitus on mahdollista: kymmenen vuotisen urani aikana olen ottanut molemmat tavat haltuuni.

Henkilökohtaisia töitäni voit nähdä täältä.
Brändikuvitus - digitaalinen


Brändikuvitus luodaan yrityksen graafisen ohjeituksen ympärille. Muotokieleltään ja väreiltään noudatettava kuvituskokonaisuus lisää tunnistettavuutta ja luottamusta brändiin. Brändikuvitus voi olla keventämässä yrityksen nettisivujen yleisilmettä, vahvistamassa arvoja tai vaikka lisäämässä luettavuuden miellyttävyyttä somessa. Jos yritys on uusi ja visuaalinen ilme vielä puuttuu, kannattaa tämä työ tilata ennen kuvituksien tilaamista.


Mittatilaustyö - käsin kuvitettu kuva


Taidetta yritys voi ostaa toimistotiloihin luomaan lisää viihtyisyyttä. Mittatilaustyöt ovat uniikkeja ja yleensä yrityksen toivoman aihepiirin ympärillä, joka luo mielenkiintoa ja syvyyttä yrityksen tiloihin. Perinteisten kehystettyjen töiden lisäksi toteutan mittatilausmuraaleja myös sisätiloihin, kuten asiakastiloihin, aulaan tai neuvotteluhuoneisiin. Halutessaan kaikki taide voidaan toteuttaa brändiväreillä.

︎ Lisää käsin maalatuista teoksista


2D-animaatio ja kuvitus


Kuvitukseen voidaan tuoda myös liikettä. On tutkittu juttu, että skrollatessa sosiaalisessa mediassa katsoja pysähtyy helpommin liikkuvan kuvan kuin tavallisen kuvan kohdalle. Gif-animaatio eli pienellä liikkeellä varustettu kuvitus sopii sosiaaliseen mediaan, nettisivuille ja appeihin. Myös esimerkiksi logon voi animoida yksinkertaisella tavalla.Katutaide ja muraalit


Muraaleja olen maalannut seitsemän vuotta. Kesään painottuvat katutaide- ja muraaliprojektit ovat yleensä osa isompaa tapahtumaa. Vaikka projektit painottuvatkin kesälle, sisätilamuraaleja voi tehdä pitkin vuotta. Monille jalankulkijoille suuren muraalin maalaamisen seuraaminen on kiinnostavaa puuhaa ja palautekin sen mukaista. Yritys voi myös tilata isomman porukan taiteilemaan osana kampanjaa tai juhlaa. Taideteoksen voi toteuttaa maalaten, telaten tai spray-maaleilla. 

Lisää muraaliprojekteista täältä.


Hinnoittelusta


Jokainen projekti on yksilöllinen. Laadin jokaisesta projektista kirjallisen PDF-tarjouksen. Kirjallisessa tarjouksessa jokainen projektin osio on eritelty, jonka avulla asiakas näkee miten paljon työtunteja mihinkin osioon menee. Tarjouksen tilaaminen on maksuton. Kuvituksessa myydään tehdyn työn lisäksi oikeuksia, joiden hinta määräytyy kuvituksen käytön laajuuden ja käyttöajankohdan mukaan. Työ ja oikeudet ovat myös eritelty tarjouksessa.

Tarjous (maksuton):


1. Asiakkaan brieffaus
2. Jatkokysymykset
3. Kirjallinen tarjousAll rights reserved | Anni-Julia Oy | contact@anni-julia.com | +358405327175